Sykling i Bergen

SykkelløpDe neste to årene kommer Bergen til å fylles opp av sykkelløp. Dette inkluderer både Artic Race of Norway og UCI Road World Championships 2017 i Bergen.

Spenningen er stor for de to store sykkelløpene, som de neste årene kommer til å sette Bergen på kartet på en helt ny måte. Det er ikke første gang det blir arrangert sykkelløp i Bergen. Arctic Race of Norway har blitt arrangert fire ganger før, og har i løpet av denne tiden vokst seg både større og mer ambisiøs for hvert år. 

Artic Race of Norway er et internasjonalt etapperitt som samarbeider med Amaury Sport Organisation. Dette er de som også arrangerer blant annet Tour de France og Vuelta a España med andre ord anerkjente og respekterte sykkelritt.

Da Knut Erik Dybdal og Ole Skardal i 2000 startet, var det få som trodde de ville få suksess med prosjektet. Ingen tok dermed notis av hva de drev med, og lot de uforstyrret planlegge og utforme prosjektet. Man kan i dag se på disse omstendighetene som faktisk utslagsgivende for at de til slutt kunne lykkes.

Da TV2 tok kontakt og viste interesse, forstod de at dette var deres gjennombrudd. De hadde tro på at Artic Race of Norway hadde mulighet til å bli Norges største idrettsarrangement.

Etter dette gikk det slag i slag, og de fikk inn hjelp fra en rekke sponsorer, og dermed kom økonomien også på plass.

UCI Road World Championships

Det andre rittet som vil ta plass i Bergen, er UCI Road World Championships. Dette er et mye eldre ritt. Det første tok plass i 1921, men her kun med mannlige amatører. Det første profesjonelle rittet gikk av stabelen i juli 1927. UCI Road World Championships er plassert i forskjellige byer i verden hvert år. Dette har gjort rittet til et av de mest spennende rittene i verden. Om du ønsker å tilbringe tiden din i Bergen og dermed være så heldig å få med deg disse sykkelrittene, er det viktig å booke hotell og flybillett på forhånd. Som alltid tidligere er dette nemlig veldig populært.